God "morgon"

Hejsan!

Jag vaknade klockan 12... på islänsk tid :O (2 i sverige) Detta e fan inte bra :P
Jag måste vänja mej vid tiden här innan jag vänder om dygnet helt :) men de gör väl inte så mkt att vända på några dygn på sommaren :)

Tinna kommer hit på fredag tror jag, de va så vi planerade de på typ 5 minuter xD men jag hoppas att de blir så :D

Ja, juste! Jag har inga pengar på mobilen än men jag ska försöka fixa det idag, om jag får skjuts :P

Jag hade tänkt cykla till stranden och bada och sola idag men värdet e ju inte så kul! FAN! jag har inte ens doppat mej iår xD bara i bassäng, det räknas inte riktigt :P men men! hoppas solen kommer till helgen bara!

Jag får se vad jag hittar på idag :)

Tillbaka!

Hej igen!

Ja! Min dator DOG! :O
Den ville inte starta helt enkelt! Antar att de e sånt som händer men vafan, lite sur blir man ju, iaf jag! :P
Jag gick me den på lagning och det skulle tydligen inte ta så lång tid att bara kolla vad felet va så det gick jag me på, det var nog typ 5 dagar innan jag skulle åka tillbaka hem!
Sen när jag kom för att hämta den så sa dom att datafan va låst! Jag tror jag visste de, men att dom ska låsa den totalt så att man inte ens kan kolla vad felet e när den inte startar... e ju sjukt!

Jaja, iaf, nu e jag hemma igen och sitter faktiskt vid våran stationära dator :) jag ska ringa och se om de e någon i skolan nu xD fy! nej men jag måste ju få den fixad! Jag vill ju inte att alla bilder och sånt försvinner :O DET hade varit katasrof!

Jag har hällt godis i en skål och sitter och kollar på Tv :)

Flygresan idag gick bra :) lite sjuk men den fick väl va så :P kan ju inte göra så mkt åt de. Jag sov i 2 timmar av ungefär 3 :P ganska skönt eftersom när jag vaknade så mådde jag inte lika illa :)

Hmm, ja nu e de bara att njuta av sommaren i Sverige i 3 veckor :D

Dagen idag.

Hej!
Idag har vi inte gjort så mkt, vi har åkt runt lite och kollat i typ 3 affärer här på Selfoss men de e allt, jo jag åkte med mormor till biblioteket oxå men de va typ inge kul alls. Jag satt och läste i en tidning medans hon letade efter en bra bok :)

Jag lyxkades köpa ett par solbrillor! Tänkte köpa pilot men jag tror inte jag passar i de :S Men annars e de ju bara att gå tillbaka dit och köpa dom ;P Jag får se hur mycket pengar jag har kvar efter att jag köpt de jag ska köpa : GODIS :D


Såhär ser dom ut! Bara ett par vanliga brillor! dom passar ju till nästan allt så de e bra :)

Jag köpte en vanlig svart t-shirt oxå! men har ingen bild... Den e vanlig helt enkelt, inget mönster eller nåt, jag hade bara lust att köpa den ;D No reason!

Vi åt kyckling till kvällsmat :) Stekt i ugnen :) Jag va duktig och gjorde rosépeppar sås  och dukade me!

Mamma ska jobba nattskift inatt så jag har ingen att mobba ikväll! Nej, men det kommer säkert finnas någon på msn, om inte så kan jag sova eller kolla på film :)
Får se om jag kanske bloggar lite då ;)

Jo, förresten! Jag har ju i ringen nu, det är som första veckan med staven! Förutom svullnaden, men det svider och det är ett sår typ! Någon som vet hur man ska behandla den? Annat än att tvätta den och så.

C ya!


Igår kväll

Jag satt och väntade på att mamma skulle komma ut från Julle när han hade somnat!
Hon kom fram till slut och då va vi båda sugna på något gott! Det va hennes tur att gå ut till kisoken, då va klockan halv 1 ^^ Den e faktiskt öppen 24/7 :)
Hon köpte en massa gott :D Vi tände ljus och kollade på film :) Myspys!




Ljus och godis! :D

21 juli

Idag vaknade jag kl 9 igen! Julle låg fortfarande och sov men mamma försökte väcka honom, han va antagligen bara trött =) Gullunge!

Jag tog en dusch och packade min handväska för att vi skulle till Reykjavik en stund :)

Vi åkte vid 12 och skulle egentligen varit tillbaka vid 2 men de gick inte så mamma ringde mormor och sa att vi skulle komma lite senare!

Vi skulle gå resten av Laugarveiginum och lite av gatorna nedanför oxå :)


Vi gick ner till ankedammen! Den e verkligen som havet, så stor e den! Smutsig men jättefin, iaf när solen sken som den gjorde idag :) Skönt!


Vi gick in i ett hus nära dammen och när fanns en jättestor modell av Island :) Snyggt!


Sen gick vi vidare och hittade ett ställe där dom sålde glass, vilket passade bra i de varma solskenet :)
Bragdarefur med jordgubbar, snickers bitar och daim! MUUMMSS!


Jag gick oxå tillbaka till affären jag käpte ringen i poch fick bytt till en större :D
Har i den nu! Det känns lite annorlunda än staven men de ser ju bra ut iaf :) :D

Nu e jag barnvakt igen och Julle har stökat till hela huset xD Jag får inte städa för han kommer bara stöka till igen! Men jag får göra de en annan dag, eller så låter jag mamma göra de xD Nej, va taskigt!
Hon jobbar nu och kommer hem kl 22.00 sa hon :) Island ligger 2 timmar efter så de e kl 00.00 i sverige som hon slutar jobba :)

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker hem i det stora flygplanet, som Julle säger :) Det kommer bli skönt att komma hem igen :) Jag längtar! Samtidigt som jag inte vill för att mamma blir kvar här och Julle oxå! Inte lika kul.

Nu ska jag ta hand om Julle och se till så att han somnar snart, även om han inte är så trött eftersom att han vaknade ganska sent!

C Ya!

Sverige idag

Jag ringde hem idag :)
Pratade me Greta i säkert en timme :) Vi kommer inte träffas så mycket innan hon flyger iväg hit så det va skönt att få prata me henne :) Var ett tag sen som jag pratade med någon på de sättet, förutom me mamma då :)
Saknar dej syster <3

Jag bad henne kolla på termometern kl 8 i sverige om jag inte minns fel, den visade 22 grader i skuggan :) Det låter skönt! Jag hoppas att värdet är toppen när jag kommer tillbaka!

Anton va hos någon kompis och pappa va ute och cyklade så fick inte prata me dom den här gången men jag kommer hem snart! :) Ringer säkert någon mer gång :)

Jag måste säga att jag har äntligen fattat att dom inte är "tillsammans" längre! (dom som vet vad jag pratar om förstår vad jag menar)

Det var nog allt från sverige idag!

Den 20 juli

Idag har varit en vanlig dag egentligen.
Vaknade av att Julle kom in och la sej breve mej :) Mamma jobbade till kl 3 och då åkte vi och handlade, sen åkte vi och tvättade bilen! Den e ren och fin nu. Sen åkte mamma och Julle till mormor och e där fortfarande, mamma skulle hjälpa mormor i trädgården, jag orkade inte hänga me för att jag bara sov 4 timmar inatt på grund av kladdkakan xD Den var väldigt god förresten :D
Jag värmde pizza till kvällsmat och har ätit lite kladdkaka till efterrätt :) Det blev kvar ganska mycket eftersom att jag gjorde dubbel! haha! hur sugen på kladdkaka kan man bli? :)

Jo, förresten! Den ringen jag köpte till läppen, den va för liten -.- ska åka och se om jag kan byta den :) Hoppas!

Min laddare glappar och man får sitta helt still för att det inte ska blinka i hela skärmen! Det cpar sönder!

Jag kollar på tv just nu och det är en serie om kronprinsessan och kungafamiljen! Jag vet inte om det visas i sverige oxå? gör det de?
Det är iaf ganska intressant :)

Jag vill se någon film! Ge mig filmtips om ni har några :)
Jag vill se den nya skräckfilmen "Devil" men den e visst inte ute än :( Får vänta!
Vill oxå se "The Killers" och "The Losers", två filmer som går på bio här just nu! Trailers finns säkerligen på youtube.com!
Jag var ju me mamma och såg eclipse och jag tyckte den va bra! jag har ju läst bäckerna och vet därför vad som kommer hända och dom har verkligen gått efter boken förutom de att det inte stod så mycket om individerna i vampyrarmén i boken men det kom fram i filmen!

Nu är mamma och Julle hemma så nu ska jag umgås me dom :) Julle ska väl sova snart så de blir inte länge!

C ya!

Natt

Okay, jag vet att jag antagligen inte borde vara uppe såhär sent (kl e 00.45 här!) men jag kunde inte somna för att jag ville ha nåt att äta!

Jag har bakat kladdkaka och väntar nu på att den ska bli färdig. Jag ligger på magen i vardagsrummet och väntar!
Muuuummmmsssss va gott me kladdkaka! :D

Har ingen bild på den eftersom den inte är färdig så de blir ingen idag, jag ska sova snart efter detta.

Saknar er<3                                                                                                                                                 God natt!


Dagen!

Klockan va 1 när mamma och Julle åkte iväg, då va jag ensam hemma. Tog en dusch och sånt. Sen kom Aníta kl halv 4 och va till halv 7. Vi åkte runt lite, t.ex. Glassbaren!, mitt gamla hus och sen åkte vi runt och kollade vilket hus som va snyggast xD Vi hittade ett! As snyggt verkligen! jag kan fota de någon gång ;) Smygfotaren Astros xD nääj men de kanske man inte får? inte vet jag!
När vi va vid mitt gamla hus så gick vi en bit in på trädgården bara för att kolla! Vi e så nyfikna båda två :P Men otur som man har så va de någon där och vi sprang iväg xD haha! sen gick vi vidare!
Hon va tvungen att åka vid halv 7 för att hon skulle med färjan till Hemön (där hon bor) kl halv 8 :)
När jag va ensam hemma igen ringde jag mamma och hon va på väg hem så jag började laga mat! har blivit en vana nu :O och jag har förbättrat mina matlagnings skills även om de blev lite bränt ^^ Men jag har alltid varit kass på att laga mat! Men dom åt utan att klaga så de blev antgligen bra!

Sitter och kollar på Tv nu, den e konstig förresten! vi har ju kabel- Tv nu men den cpar totalt så vi har bara "ettan" lr vad man ska säga ;P sjukt tråkigt!

Har inget mer att skriva nu så vi hörs!
Kösshaj ;)


Morgonen 19 juli

God dagens!

Idag ska mamma och Julle på besök hos släktigar som har en sommarstuga här i närheten!
Jag däremot ska va hemma och vänta på Aníta som ska komma vid 3 kanske :) Hon skulle iaf ringa när hon åker iväg :) Jag vet inte vad vi kommer hitta på men de ska bli kul i vilket fall för jag kommer inte träffa henne på ett år till :( Nackdelen med att bo så långt bort! Men jag älskar att bo i sverige så jag klagar inte :D Det bästa som har hänt mej tror jag :)

Ja, juste! Jag skulle ju köpa godis och ha me hem :D Det e några som vill ha lr iaf smaka :P Säg til isf! och vilken sorts godis oxå :) hehe! De e så jävla gott :D

Havet vid Stokkseyri och Eyrabakka!

Hejsan! nu har vi precis kommit hem från en liten åktur med mormor till havet :D
Här kommer några bilder!

Julle
Stranden vid Eyrabakka
strand
hav&strandmina skor

HAHA! Det får räcka :) jag stod för nära och fick hav upp till halva vaden! :O mina skor, byxorna och strumporna blev dygnsurt! men de torkade fort! de blåste så mkt!

Ciao!

18 juli

Hej!

Idag ska Julle, jag och mormor åka till mormors syster, hennes dotter och hennes 2 årige son som är i en sommarstuga just nu, i närheten av Selfoss :) Det blir kul för Julle! Och även för mig, så att jag har någon att va me oxå förutom Julle, den ungen umgås jag me hela dagarna! :P
Men iaf! Nu e vi nyvakna och ska äta frukost snart :) Sen ska jag ringa mormor och fråga när hon kommer :)
Ni får ha en trevlig dag!

Ciao!

Dagen

Idag har vi gått och köpt godis, vi har åkt med Jóna (moster) till Stokkseyri, vi har varit hos momor när hon jobbade och sen har vi varit hemma och chillat och ätit godis! Jag tog ett bad bara för att de va så varmt! de har varit ovanligt varmt de senaste dagarna!

Jag måste säga de att när man ska betala två läsk och två godispåsar och kassörskan säger "de blir 690 kr" då blir man lite chockad :O men de e isländska pengar såklart! :)

Nu har mamma kommit hem, mormor va me henne. Jag och Julle va inne på rummet och försökte sova men de gick ju såklart inte när mamma kom :O well... doooh! :)

Nu tänker jag inte skriva mer idag, god natt :)

Dagens köp

Nu har vi varit med moster nere i en by som heter Stokkseyri. Där va de marknad :O Jag kunde inte motstå... haha, jag köpte ett par örhängen som jag tyckte va så fina! tänkte att dom skulle passa om man gick me dom nere på stranden någon dag så glänser som så fint :)

Örhängena
Dom e gjorda av glas, det är såkallade glas-pärlor :)

Just nu sitter jag ensam hemma för att Julle fick åka me moster hem (han ville de) och så äter jag godis bara för att ! Det är så jävla gott :D

Moster skulle ringa mig sen när dom ska iväg och kampa så då ska jag antingen hämta honom eller så skjutsar hon hem honom :) Sitter alltså och väntar på ett samtal =)

C ya!


17 juli

Hej hej!

Igår hann jag inte va inne nåt för att vi skulle handla och sen så skulle vi till mormor på 75 års kalas! Det va trevligt! vi va där ganska länge. Mamma åkte och jobbade kl 4 men jag och Julle va kvar till typ 7 :)
Sen skjutsade min kusin och hans flickvän (man kanske inte ska säga flickvän eftersom dom nästan e 30 båda två :P) oss hem och så gick vi och la oss vid 8 eller 9 så jag har sovit i 12 timmar! :D Skönt!

idag vaknade jag av att Julle kom in och la sej hos mej och sa att han va en fjärill xD Gullunge! ^^
Har ont om bilder så de blir ingen just nu, kanske skriver senare men jag ska va barnvakt till kl 9? tror jag så jag kommer spendera all tid med Julle! :)
Jag vettefan va vi kmr göra idag, om vi går ut eller om vi bara e hemma och tar de lugnt :) de e ju lördag så kanske går och köper godis :)

Kösshaj (sålänge)

God afton!

Hej hej!

Igad har jag varit hemma hos mormor och hjälpt henne med städning och annat för att de ska va "kalas" där imon. Hennes man fyller 75 ! Grattis!
Och jag har varit och hämtat Julle hos dagmamman och sen har jag varit barn vakt sen 4 till 9 :)
Jag fick sånt städ ryck så jag städade en del :) Mamma uppskattade de ^^

Just nu ligger jag på mage på luftmadrassen och skriver... Jag vill se mer av Vampire Diaries! Sesongen tog slut torsdagen innan jag åkte hit så de hann jag me! Vilken tur! Men jag vill veta när den börjar igen! Någon som vet? :) Komentera i så fall :)

Ja, juste! Min kusin ringde idag och ville träffas :D Hur bra timeing som helst! :P Hon kanske kommer hit imon sa hon, men skulle höra av sej :) Trevlans! ;D

Nu ska jag kolla film och äta choklad!


Orkar jag?

God morgon!
Nu har jag sovit ganska länge, från ett inatt till 11 nu på morgonen och jag e så jävla trött! Det kan bero på att vi har gjort för mkt de senaste dagarna och jag har blivit helt slut eller att jag har sovit för mkt x) Kanske både och!
Mamma frågade iaf om vi skulle fotvandra idag upp på ett berg som är här i närheten! Jag sa bara att jag inte trodde jag skulle orka! Det skulle jag verkligen inte kom jag på nu! Fast det är ett perfekt fotoväder! Men vafan, de e 2 veckor kvar och någon dag av dessa 14 måste väl ändå va fin nog att fotvandra? Det måste det :)

Jag vill bara va hemma idag och slappa, jag ska ändå va barnvakt från 4 till 9 så de e lika bra att vila :P

Jag vill hem! Inte för att jag inte trivs eller vill vara här men för att jag vill de bara, de e skönare att sova i sin egen säng ist för en luftmadrass och de e roligare att kunna ringa folk och fråga om man ka va, folk man känner!
Jag saknar er :) Ni vet vilka ni e!

Nu har jag typ inget mer att säga :P Jo, nu ska jag sitta och virka och kolla på Johny Bravo! ;D
Skriver mer senare kanske :)

13 juli!

Nu har jag lagt in bilderna sen idag :) Jag kommer få mkt att göra i höst när skolan börjar eftersom att jag har tagit ganska många panorama bilder under den här tiden här :)
Vi åkte som sagt vid 12 och va där vid 1 :)
Här kommer några bilder:

Regn
Det regnade både på väg dit och tillbaka men inte när vi va och fotade, vilken tur!

spindel
Denna spindel hängde där hela dagen! Ganska kul att se den skutta till hela vägen för att de blåste så xD Nä, fy va elak jag e!

aska
Växterna får försöka växa i aska nu :P

Fors nr 1
Den här forsen har jag ingen aning om va den heter! :) men den va fin!

mina skor
Mina skor efter att ha gått i askan! Fina va?

fors nr 2
Den här vet jag va den heter men jag har glömt ^^ Jag skriver de när jag har frågat mamma, hon sover just nu! Jag ska sova nu hade jag tänkt :)

Men först :

Cola
Jag e beroende av coca cola! Så e de bara! :D SÅ JÄVLA GOTT!

God natt!


12 och 13 juli

Igår (12 juli) va Julle, mamma och jag i Reykjavik vid 12 tiden. Vi gick till den såkallade Húsdýragardinn, det är egentligen en stor gård med djur som kor, hästar, får, fåglar, sälar, kalkoner och grisar och sen är det en nöjes trädgård för barn oxå så de passade bra för Julle! Han visste inte vart han skulle böjra och så va han hyperaktiv oxå! jag lägger bara upp en bild för jag älskar den här bilden! Och för att jag inte orkar lägga upp mer ^^


Efter de åkte vi vidare och parkerade på Laugarveginn för att sedan promenera längs den gatan :) Jag köpte ett vitt nagelack och en ring i läppen :D Har inga bilder på ringen men de kommer snart när jag väl får ut min stav! :O Den vill inte låssna! någon som har ett tips ? :S
Vi tog en Glass oxå, alltid lika gott :D
Sen drog vi hem, vi lämnade några saker hemma och lämnade av Julle hos moster som skulle passa honom en liten stund :)
Jag och mamma åkte och kollade på Eclipse! :D Den filmen va fantastisk! Jag har lästa alla böckerna så jag vet hur filmerna kommer va på ett ungefär, men den här filmen va hur bra som helst! :D Vilken nörd jag e! *stolt* xD
Filmen började kl 20 över 8 och slutade kl halv 11 :) Jag frågade mamma om hon trodde Julle hade somnat och så skrattade vi, såklart han hade slockat för någon timme sen! Men när vi kom hem till moster så hade dom nyss varit i pooeln :P Så han va pigg och sånt!
Vi drog hem och jag gick och la mej direkt typ för att jag va så jävla trött! :O

Idag!
Jag vaknade vid 11 sen åkte jag och mamma till Eyafjall för att fotografera forsar! Vi såg två st som vi trodde skulle va bra och stannade :) en av dom gick att gå bakom :O Foton kommer snart! Jag ska bara lägga in dom och fixa lite :)

Kalaset!

Ja, nu har vi haft kalas för Julle :D Det var trevligt att se folket igen :) Mormor och moster ser man ganska ofta men inte dom andra, typ min mormors syster och hennes barn (barn och barn, dom e vuxna :P Och en av dom har en liten pojke som e ett år yngre än Julle!)
Som jag sa förut så lägger han inte ifrån sej leksakerna en sekund! Och man får inte leka med honom förutom om han säger de! Helt otroligt :P
Han fick nästan bara bilar och traktorer, han e helt galen i dom!

Julle blåser ljus
Här blåser han ut ljusen! Vi hade inga såna födelsedags ljus så de fick bli såna. Dom hade Greta och Anton på sin konfirmation förra året :)

Jag
Såhär såg jag ut idag :) Visst e jag söt? xD

Jaja, nu e jag helt slut, igen!
Ska sova tidigt idag :)
Bloggar säkert mer senare om jag orkar, annars... God natt :)

Kalas!

Idag ska vi ha kalas för Julle :D
Han fick några paket igår som han vägrar lägga ifrån sej en sekund ;) Gullunge!

Här e en bild på han när han skjuter upp en sån snurr sak :P

Julle

HAHA! Att jag lyckades ta de ens! Han står ju inte still i en sekund! :O Han springer runt och leker och skriker av glädje ibland! Han har typ "the time of his life" :P
Man får knappt röra hans saker just nu!

Vi ska ha kalas vid 3 halv 4 :) då kommer de några släktingar och vänner!
Muuums! vi ska ha tårta och fruktsallad! :D De kommer bilder på de senare!


Hemlängtan...

Va e de me mej?
Jag e ju hemma.. Fast ändå inte.. Men just nu känner jag mej inte alls hemma.. Vettefan varför. Jag e irriterad, arg och sur. Vill bara hem till Sverige!
Delvis beror de på att jag har planerat lite saker i mitt huvud till när jag kmr hem igen och delvis beror de på att de inte finns ett skit här att hitta på och jag har absolut inget här att göra! Jag hör inte hemma här helt enkelt...
TA MEJ HEM!!!

Om ni vill veta mina planer så ska jag skriva om de i framtiden :)

UCH! Jag e trött, sur och irriterad... Stackars Julle.. jag har inte vart snäll alls idag :( Känner mej så elak! Han e ju för fan bara 3! Vafan e de me mej? -.- E så less på mej själv oxå. Jag brukar inte va de men nu så...

Jag e depp nu helt enkelt och vill hem! SÅ! Nu vet ni de!

IDAG!

Idag är det exakt 3 år sen jag va på sjukhuset eller på vift i Borås och väntade ett litet syskon!
Idag är det 2 år sen denna lilla krabat fyllde 1 år! Då va vi även i Tyskland!
Idag är det 1 år sen som han fyllde 2 år! Då va inte jag och Anton hemma, utan vi va här, på island!
Idag är det Julles födelsedag!

födelsedags barnet!

GRATTIS MIN LILLA ÄLSKLING!

Tröja

Jag har helt glömt bort att berätta de att jag bad mamma göra en sån typisk islänsk tröja till mej!
Det är en stickad, svart, röd och cream-färgad tjocktröja! Den ska va stor tycker jag eftersom att man ska kunna ha den på vintern utan att frysa ;)

såhär långt har hon kommit :



Säger god natt nu för jag e trött som sagt och så e jag hungrig som fan oxå!

Natti natti!

8 juli

Oj oj oj! Den här dagen har varit lång! Jag e jättenöjd oxå :D Nöjd med hela dagen!

Vi (jag, mamma, Julle och mormor) åkte till Reykjavik vid 11 tiden.
Vi började me att gå runt i Kringlan (ett shopping center). Där köpte jag :

nattlinne
Detta natt linnet på la Senza :) De va så sött att jag va tvungen :D

örhängen
Dom här örhängena på Topshop :) gulliga!

foundation
Och en foundation på The Body Shop :P Den va jätte bra! :)

Julle leker
Julle skulle såklart hoppa in i varenda sån här han såg! :D Jag kan tänka mej att de e hur kul som helst för en 3 åring :) Han fyller förresten år imon! :O Grattis <3

Sedan åkte vi vidare till Perlan som är ett hus som är runt ovanpå, ja det ser ut som en pärla helt enkelt!

perlan
Jag sa faktiskt ovanpå ! :P
Vi åt där och gick sedan ut där uppe och tog bilder :) Jag har tagit en massa panrama bilden som jag kommer få sitta och pilla me i skolan sen :) Inte så svårt att göra panorama nämnligen :)
Jag åt en räkmacka :)

räkmacka
Muuuummmms ! Alla dom som känner mej kanske redan vet att jag ÄLSKAR räkor :D

Lite utsiktbilder :

utsikt 1
utsikt 2





Det är ett museum inne i denna gigantiska pärla oxå! Vikinga museum! Vilken överraskning! Jag, Anton och mormor har varit där en gång :) Det var lite intressant! Det finns bilder på mej och Anton mer konstiga hjälmar på x)


Vi åkte vidare när vi hade ätit och fotat färdigt, jag har lekt turist idag kan man säga!
Då åkte vi till Hafnarfjörd för att leta efter en affär som mormor ville kolla i, den hittade vi inte :/ Inte vad jag vet iaf för mormor skjutsade mej till min farbror och hans fru som bor där i närheten :) Har tyvärr inga bilder därifrån... Lr jo! på mamma och Julle på den gågatan :)


Så söta ;)

Det va jätte trevligt hos farbror! Han hade inte kommit hem när jag åkte dit men de hade hans fru :) Dom e trevliga! :D
Vi satt och pratade och så, sen så åkte vi och handlade till kvällsmaten, hon skulle bjuda mej på mat :)
Det blev lasange! JÄTTEGOTT !!
Sen så kom mormor och mamma och hämtade mej :)

Ja, jag e nöjd! Verkligen!

Nu har mamma åkt till jobbet, ska jobba till 8 imon på morgonen. Julle sover och jag har kollat lite på Gossip girl, Flashforward och nu e de HM-snack !
Tänkte sova om en liten stund! E helt utmattad efter dagen! SÅ NÖJD :D

God dag

Nu sitter jag och väntar på att vi ska åka till Reykjavík, vi ska åka idag eftersom vi inte kunde igår lr i förrgår -.-
Så nu sitter jag och har tråkigt... vänta..? jag kanske borde fixa mej så jag har de klart xD och typ... äta nåt? om jag kan :)

Jag och två kompisar tänkte gå på bio här på Selfoss men den filmen vi skulle se visas inte här längre, bara i Reykjavik så hon skulle kolla fall hon hitta lite pengar för de kostar en del att åka buss!

Ska man ha på sej idag? ääh... jag går och kollar.
Nu ska jag fixa mej så mkt att jag e jätteredo när mormor kommer!

Film dax.

Jag måste bara säga att jag och mamma e otroligt mogna!
Vi satt ute på baklongen och snacka så blev de tyst i typ en sekund och då börjar mamma "it's raining mens HALLELUJAH! it's raining mens!" och då börjar ju jag såklart asgarva! xD
Ja, vi har precis fyllt 14 ;)

Nu blire kolla på film och sen sova ;D jag har ont i huvudet så jag kanske somnar under filmens gång :)

Natti natti! ;D


Glassbaren!

Hejhej, nu har jag och mormor varit i glassbaren!
Först handlade vi och sen åkte vi vidare till glassbaren.
Här kommer lite bilder:

min glass
Detta e min glass (de va typ en shake men ändå )
Man fick välja 3 saker att ha i den och något att ha ovanpå. Jag valde jordgubbar, blåbär och choklad och sen jordgubbar ovanpå :D De va verkligen en smakupplevelse :D
Hur god som helst!

mormors glass
Mormors glass! Hon va inte så sugen på glass så hon tog en vanlig yogurtglass med chokladsåså!

det som stod på väggen
Det va en rolig grej på väggen!
Det står lite fakta om island : 60 % av invånarna på i Reykjavík. Reykjavík betyder rökviken. Island har dubbelt så många får som människor. Vi har nästan 24 timmar sol om dygnet under sommaren. I desember ser vi knappt solen alls. Vi har 13 jultomtar. Island var första landet i världen som hade en kvinlig president. Våra efternamn får vi från våra fäders första namn och sedan son eller dotter efter. Vi värmer husen med terminal vatten, även utomhus poolerna. Detta är ett vackert land med en otroligt vacker natur. AND WE LOVE ICE CREAM!

Haha! Allt de där stämmer :D Fast de där me presidenten stämmer bara till viss del. Vi var dom första som hade en folkvald president som var kvinna :) Det sa mormor iaf :)

såhär ser jag ut idag förresten :

Jag
Jag vet, inget smink ;) Men jag gillar inte att ha smink hela tiden! jag vill va lite naturlig ibland! :) HEHE

Om 25 minuter ska jag knalla iväg och hämta Julle, vi ska till mormor efter de och ska stanna där tills ikväll :) Bloggar mer då.

Ciao!

Morrn morrn

Jag vaknade vid 11 tiden, inte lika tidigt som jag hade tänkt mej men de blev lite sent igår kväll :/
Jag ska börja skärpa mej!

En sak jag hatar e när folk alltid ska ändra det som redan e planerat! Jag menar... Mamma skulle varit ledig idag men de gick inte för att hon som skulle jobba åt henne idag (betala tillbaka eftersom mamma har jobbat åt henne en dag) hon kunde inte komma av någon anledning.... Då blev de inget Reykjavík idag men ist blev de barnvakt från halv 4 till 8 eller 9 ikväll ! Hur kul e de?
Jaja... vissa har svårt att hålla sej till planerna.
Sånt som händer. Jag e inte sur, bara så ni vet, bara lite besviken.

Nu till de roliga!
Jag ska på bio imon! (om ingen ändrar planerna)
Jag ska gå med Harpa (min barndomsvän) och hennes syster Aldís :)
Vi ska se Eclipse! :D jag har velat se den sen jag läste boken och de va några år sedan xD haha
Har hört både bra och dåligt om den, vissa säger att den e den bästa av dom tre som finns och vissa säger att den e den sämsta. Jag tror de har med smaken att göra, från person till person!
Jag skriver, efter jag har sett den, vad jag tyckte och sånt! En analys kanske .. ?

Jag ska hämta Julle på dagis om 3 timmar och en kvart ungefär :)
Det tar en halvtimme att gå dit så jag går vid halv 4 :)

Vem vet jag kanske tar med honom till glassbaren... Second thaughts! Han kommer bara söla ner hela baren och de orkar inte jag me! Ska jag dit så ska jag få njuta!

På tal om njuta av mat m.m.
Min tand gör inte lika ont :D Det kanske va bra att mamma köpte den där munsköljen iaf även fast den smakar skit... den rengör! :) Tack mammsen!

Eeeh, en sak till... Nelly.com gillar inte mej!
Dom säger att jag redan e registrerad och isf kommer jag inte ihåg användarnamnet eller lösenordet! Jobbigt som fan!

Jaja, nu ska jag gå och stoppa i mig nån liten frukost, för er som inte visste de så gillar jag inte frukost... Jag gillar inte att äta när jag nästan sover xD Inge kul alls!

Ciao!

God natt.

Jag tänker gå och lägga mej om en stund, måste ju fixa mej lite... typ tvätta sminket, tvätta piercingen, borsta tänderna och sånt :)
Jag ska börja va duktig och gå och lägga mej tidigt! Jag behöver rutiner i min vardag, det gör allt så mkt lättare.

Jag va inne på nelly.com innan och tänkte beställa men något gick fel så de gick inte... *suck*
Jag ska försöka någon gång precis innan jag åker hem, så de kommer någon dag efter att jag kommit hem :) de blir perfekt! Paket e alltid kul! De gillar vi!

Nä nu blire sova!
God natt alla glada människor :D


Nörd

Jag glömde nämna att jag dyrkar The Vampire Diaries!

the vampire diaries
Vem gillar inte vampyrer? :D
Själv hade jag lätt kunnat bli en xD Inte ens tvekat!

Nörd

Okay jag erkänner.. Jag är en riktig nörd!
Jag nördar Fokis blogg!

fokis blogg

De e så himla kul att läsa hennes blogg ! Jag vet inte varför. Hon e så söt och glad och rolig hela tiden. Dom som inte läst denna blogg måste göra de! :D

Jag nördar oxå Country Life på facebook (inte bra!). Men de e inte samma sak! Det fastnar man ju i, kommer inte loss! Beroende!

Jag nördar även twilight filmerna och böckerna bara för att dom är så jävla bra!

Ja, mina vänner kan säkert säga ett antal fler saker som jag nördar eller så!
En riktig nörd e jag :)


God dag

Hej hej

Har varit hos mormor en sväng och sen gick jag till "Tattoo".. ja namnet talar själv.
Jag skulle kolla om dom hade piercing smycken :) Såg några ganska fina men köpte inget, jag ska åka till Reykjavik imon och ska kolla om jag hittar någon som affär där :)

affären

Mwahaha! fick en bild på utsidan innan vi åkte iväg till moster :)

Jóna bjöd på våfflor! as goda verkligen!


Kvällsmat

Muums va gott :)

Maten idag
Pasta med bacon, bönor, olivet och vitlöks sås :D
Mamma e mästerkocken!

Har inga planer för ikväll, ska nog bara va hemma och kolla på film :) Eller bara sova :P Jag e ganska trött !

Planering

Jag pratade med min faster nyss och meddelade att jag ville åka till henne nästa sommar :)
Jag gick in på en sida för att kolla priser på resor och sånt.. Är de verkligen rimligt att en tur och retur resa till spanien kan kosta endast 316 kr ? :O jag blev jätte förvånad!
Den här resan till island kostade 3780 spän typ och de e ändå inte lika långt, lr?

Jag undrar oxå om det finns någon som kan hjälpa mej designa denna bloggen! :) jag vill göra den fin! :D


Naglar

Jag köpte en nagellack som ska göra naglarna starkare eftersom jag har så tunna naglar :P dom e seriöst hur tunna som helst, papper typ :O
Den verkar funka, jag tycker i alla fall att dom har blivit lite starkare :)

mina naglar

nagellacken
Sådär ser den ut :)


Glassbaren får vänta! Mamma va trött efter de senaste 3 dagarna, hon har jobbat 12 timmar varje dag i 3 dagar! Jag kan förstå att hon e trött! Stackars mamma :)

Och så e de heller inga problem för mig att vänta me det :)


Hemma nu.

Hejsan, jag och mamma va ute på vift innan... xD
nä vi va och handla och sånt sen va vi hos mormor och hämta tvätten :P

tvätten på lina

Ja, tänkte lägga in en bild på hur de ser ut när jag försöker sova så att ni kan tycka synd om mej xD skoja!
Jag kan inte säga att jag klagar för oftast e jag så trött att jag inte ens vet vart jag e så jag somnar direkt!

Gatulampan
Ganska ljust ute och så e de en gtulampa som lyser rakt in på rummet xD

söta jag

Och såhär söt kan man va när man e trött. Ni får ursäkta den suddiga bilden men de va lång exponering på och jag höll kameran själv :P orkade inte hämta stativet och varför ska man ha de när man ändå inte behöver de så mkt, den blev ganska bra ändå :P lr hur ? ;)

Nu ska jag gå och fråga mamma fall hon hänger me till glassbaren som finns här i närheten :D
Skriver senare ;)

Kösshaj!


God morgon (5 juli)

God morgon!

Idag har jag och mamma varit duktiga som bara den!
Vi hann städa hela lägenheten innan kl 12 :D
Sen har vi planerat lite, jag tänkte gå på bio me några på onsdag men då har mamma och jag knappt någon tid att va så jag tänkte prata me dom och ändra :)

Idag ska och mamma iaf åka runt och göra saker som lämna böcker till biblioteket (julle lånade några barnböcker), apoteket (där ska vi köpa nåt för att rensa min jävla tand) och sen till mormor för att tvätta (mamma har inte köpte en tvättmaskin än) och så ska vi prata me henne om några saker :)

Jaja, men nu måste jag dra!

Hejsvejs!

Kväll/natt

Hej!

Efter kvällsmaten råkade jag gå iväg och lämna julle ensam i typ en kvart och när jag kom tillbaka så hade han sölat ner hela sej själv och bordet me sås -.-
Direkt till badkaret då såklart!

julle i badkaret
Ja, söt e han iaf ! :D

Sen när mamma kommit hem och Julle hade somnat satt jag vid msn och planerade med en kompis om när vi skulle träffas... de tog lite tid och sen så sa hon att hon ville till kiosken (som förresten e öppen 24/7 :D) nu direkt men ville inte gå dit själv så jag hängde me henne :)
Vi gick runt lite, till våran gamla skola (hur mycket ändrad som helst!) och tjöta sönder :P
De va jätte kul att träffa henne för första gången på 8 eller 9 år :) Vi har mycket minnen ihop :)

Detta får va nog för idag.

Klockan e 2 här på Island men jag har sovmorgon imon som tur e :) Ingen barnvakt imon, ska va me mamma hela dagen och handla och greja, saker som måste göras :)

Bloggar imon, om jag hinner/orkar/kan :P

God natt!


Pizza

Muuuummms! :D
Gjorde pizza till middag :) Enkelt och gott.

4 bilder på pizzan

Så himla gott!

Lägenheten

Jag sa innan idag att jag skulle ta kort på lägenheten och lägga upp :)

Här kommer lite bilder.

hyllor på mitt rum
Hyllorna på mitt rum :)

min säng
HAHA! inga lyxiga sängar inte! Jag får sova på en luftmadrass, men jag klagar inte :)

Julle och sofforna
Julle sitter och kollar på TV såklart :) och där är även min dator (Y)

köket
Köket! litet men bra!

toaletten
Toaletten, jag gillar att det finns badkar :)

mammas och julles sovplats
Mamma och Julle sover på madrasser på golvet.

balkongen
Balkongen :) Här sitter vi ofta på kvällarna och pratar :)

Så! nu har ni fått se en del ;)

Naturen

Nu har jag och Julle varit ute och gått en ganska lång promenad, jätte skönt! Jag behöver röra på mig känner jag.
Sedan efter det så gick vi och kollade om moster va hemma, det va hon, hon va inne i sin nya husvagn och fixade :)
Vi åkte med hennes man till deras land och bara va :) de va skönt, jag gillar att va ute i naturen även om jag knappt går ut när jag e hemma, kanske e de för att jag har fått nog av den naturen :P jag vill se mer!

Här kommer bilder från naturen :)

Julle
Här han vi sötaste ungen i hela universum ;)
Han har varit sådär idag :) lite trött på att bara va me  mig hela tiden =)

Moln
Himmlen va hur fin som helst och solen sken... ibland =)

Nu sitter vi hemma och kollar på Lazytown igen!
Det börjar bli uttjatat.

Nu e de bara 2 och en halv timme kvar tills mamma kommer hem :)

Vad ska man göra till kvällsmat?
Små pizzor lät gott :)

Skriver mer sen ;)

Reykjavík med mamma

Hej
Jag tänkte lägga upp bilden sen när jag och mamma va i Reykjavík :)
Här kommer dom.

Hallgrímskyrjka
Hallgrímskyrkja!
Inngången till Hallgrímskyrkja
Ingången till kyrkan
Innuti
Innuti kyrkan
Orgel
En orgel?
tända ljus :)
Tända ljus

Hallgrímskyrkja (och mamma som röker :P)
man såg ner till havet
Utsikten! Man såg ner till havet
katten som vi träffa ;D
Den här katten mötte vi när vi började gå, hur gosig som helst !
vackra blommor hängde där
Blommor, vackra!
Jag och Hallgrímskyrkja
När vi gått en del av gatan (Skólavördustígur)
Mammas och min fika
Våran fika
Mammas latte såg jätte god ut!
Mammas kaffe såg gott ut!
På väg upp igen
Det man såg när vi va på väg upp för gatan igen
Jag och en staty
Mamma ville ta kort på mej och en staty som va ute på stan
En ren
En hjort som jag tyckte va fin
Hallgrímskyrkja och statyn utanför
Kyrkan och statyn framför
Jag posar framför Hallgrímskyrjku
Jag posar framför kyrkan
Skon jag köpte! jättesöt!
Nyckelringen jag köpte! Jättesöt!


Nu har jag hålit på me detta inlägget i typ en timme -.-

God morgon

God morgon allihop, jag ska vara barnvakt även idag.
Just nu sitter Julle framför TVn och lär sitta där en stund till, men jag måste ge han frukost, dagens viktigaste måltid ni vet ^^

Jag funderar på att fota mammas lägenhet så att ni får se hur vi lever här =)
Isf lägger jag upp det senare :)

Just nu håller jag på att dö! Min visdomstand tar dö på mej! Den vill upp, men de e för mkt skin ivägen så den kan inte och så trycker den bara och det gör ont i hela käken :(
Som tur e ska jag till tandläkaren imon, hade velat gå idag men mamma jobbar hela dagen så de går inte.

Bloggar senare när jag har någon bil att lägga upp, jag känner att de inte e så kul att blogga om de inte finns bilder med men ibland måste man få skriva av sej ;)


Dagen idag

Den här dagen har varit ganska lång måste jag säga.
Jag vaknade av att Julle kom upp till min säng och la sej där, jättesött :)
Sedan åt vi frukost och sånt som man brukar göra på morgonen.
Efter de satte han sig framför TVn och var som fastklistrad, då passade jag på att ta en dusch.

Vi tog två ganska långa promenader och det kändes skönt! Jag har inte varit ute och gått så mkt här nu, inte gått och kollat på denna ganska vackra staden :)

Här kommer några bilder från idag :)

Julle gungarJulle & bulleBulle

Nu tänkte jag sova :)
God natt!

Min nya blog!

Hej

Nu har jag skaffat en ny blog.
Jag ville inte ha blogspot.com längre och jag har hört att blog.se är bra.
Dessutomville jag göra den lite mer personlig.

Den är inte färdig men ändå! Jag kommer fixa klart den när jag hinner, men ska bara skriva på den än sålänge :)

Dom som kan och har lust att hjälpa mig med designen får gärna höra av sig, hade varit bra att ha någon som kan! :P

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0